leerhuis

Het doel van het Leerhuis Spiritualiteit was en is om mensen te bereiken binnen en buiten de officiële kerken, die behoefte voelen om zich nader te bezinnen op de bronnen van elke godsdienst: de spiritualiteit en de mystiek in hun verscheidenheid aan vormen. De inzet van het initiatief was van meet af aan een pastorale, in gesprek te zijn met deelnemers in hun vragen en ervaringen. Dit streven kreeg de naam ‘Mystiek op Straatniveau’.

Bijzonder aan het Leerhuis Spiritualiteit is dat al het vele werk gedragen wordt door vrijwilligers. De staf, bestaande uit Leo de Jong O.P., theologe en zenmeester Marianne Verbakel en lekendominicanen Jose van der Torre en Aart Geervliet, ontwikkelen cursussen, inspiratiedagen, meditatie-avonden en reizen. Af en toe worden er sprekers en docenten van buiten gevraagd.

Het Leerhuis organiseert tal van cursussen, deels ook met leraren van buiten, die vanuit hun eigen meesterschap hielpen bij het in contact komen met bovengenoemde bronnen. Het Leerhuis heeft als specialiteit de Rijnlandse mystiek ontwikkeld, een van de grote mystieke stromingen in West-Europa.